Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Allen Carr's anti dieet

De Carr-methode
Allen Carr noemt zijn methode een ‘anti-dieet’. Niet een dieet maar het veranderen van eetgewoonten staat centraal. Carr stelt dat mensen terugmoeten naar hun natuurlijke instincten. Zijn motto is: het voedsel dat het heilzaamst is, is ook het lekkerst - we moeten het alleen leren herkennen. Leren luisteren naar het lichaam betekent ook: eten als je honger hebt, stoppen als je genoeg hebt gegeten, en zoveel mogelijk onbewerkt voedsel gebruiken.

andere aanbevelingen zijn:
- eet fruit als ontbijt
- meng geen eiwitrijk eten (vlees, zuivel, ed) met koolhydraatrijk eten (pastas, ed)
- drink water

Omstreden
Allen Carr beschouwt vlees, melk en melkproducten en bewerkt voedsel niet als voedsel dat voor de mens is gemaakt. Deze bewering is omstreden. Zeker wie afziet van zuivel, loopt kans op tekorten aan bepaalde voedingsstoffen.

bron: voedingscentrum

Carr hanteert ook een zgn junkmarge waarin hij stelt dat het lichaam enigzins flexibel is en ook "slecht" eten kan verdragen als je "lievelingseten" niet voorhanden is. Je kan dus gewoon je "slechte" eten blijven eten maar het moet geen hoofdbestanddeel van je dieet zijn. Dus mocht je bezorgt zijn over je zuivel tekort dan eet/drink je dat in je 'junkmarge'

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

13 volgers